Living area
About
Status
Sold
Object type
Number of rooms

Noordersingel 9

8331 KB, Steenwijk (Overijssel)

RUIME KARAKTERISTIEKE STADSVILLA; IDEAAL OM WONEN EN WERK TE COMBINEREN.

Deze VILLA is levensloopbestendig met alle voorzieningen gelijkvloers waaronder een royale slaapkamer met moderne badkamer op de begane grond. Uitermate geschikt voor thuiswerken waarvoor meerdere kamers beschikbaar zijn en zelfs mogelijkheden voor kantoor-aan-huis met eigen ingang. Kortom efficiënt werken zonder reistijd of file gecombineerd met lekker wonen in een mooie omgeving.

Gelegen op een markante hoeklocatie, net binnen de stadswal en aan de voet van de Steenwijker Toren, staat "STADSVILLA WINDESHEIM". Deze, met behoud van veel fraaie stijlkenmerken, gemoderniseerde stadsvilla is een lust voor het oog. De heldere gevelstenen (gele Friesche steen in waalformaat) zijn enige jaren geleden op deskundige wijze gestraald en geconserveerd, waardoor het pand zijn originele uitstraling terugkreeg. Invloeden van de Amsterdamse School zijn in en om de woning goed zichtbaar. De ontvangst in de hal is er een met alle egards. De prachtige parketvloer, de breedomlijste deurkozijnen, waarin originele paneeldeuren opgenomen zijn, de majestueuze trap met langgerekt trapraam waarin een origineel Bogtman kunstwerk prijkt (Bogtman, o.a. glaskunstenaar 1882-1955). Het geheel is gebouwd in 1929 en staat op een ruime kavel van 592 m².


INDELING
Entree, hal met meterkast en toilet met wandcloset en fonteintje, trapopgang met prachtig glaskunstwerk van Bogtman. Toegang tot de (wijn)kelder, bestaande uit meerdere compartimenten onder de hal en keuken.
Royale woonkamer (ca. 43m²) met panoramisch raam met zicht op de fraai aangelegde tuin met vijverpartij en tuindeuren naar het zijterras. De kamer is voorzien van een moderne sfeerhaard, massieve parketvloer en eerder genoemde afwerkingen en aftimmeringen. De vele raampartijen zorgen voor veel lichtinval in de woning en prachtig zicht op de met veel groen omgeven tuin.
Direct naast de woonkamer bevindt zich de slaapkamer met op maat gemaakte kastenwand en een luxe badkamer voorzien van vloerverwarming, duo-ligbad, wandcloset en douchecabine met sunshower.
Vanuit de hal is de moderne eetkeuken voorzien van een plavuizenvloer en vloerverwarming bereikbaar. De moderne inbouwkeuken is voorzien van een inductie kookplaat, combi-oven, RVS afzuigschouw, vaatwasser en koelkast. Het geheel is fraai afgewerkt met een granieten aanrechtblad en is eveneens voorzien van een praktische apothekerskast. Aansluitend bereikt u de bijkeuken met witgoedopstelplaats en stookruimte.

1e Verdieping: overloop, vier sfeervolle slaapkamers, waarvan de ouderslaapkamer door het karakteristieke vensterwerk uitzicht biedt over het Vrijthof en de stadsgracht. De overige kamers hebben dakerkers of dakkapellen. De badkamer is voorzien van een douchecabine, dubbele wastafel met ondermeubel en wandcloset.
Middels een vaste trap is de ruime zolderberging bereikbaar. Hier is de mogelijkheid voor een extra slaapkamer of bijvoorbeeld een hobbyruimte.

De royale achtertuin, omsloten door een fraai siersmeedwerk is een riante stadstuin met veel groen. Een terras ligt discreet verscholen. Er is een prachtige vijverpartij, verschillende terrasjes en verscholen hoekjes. Voor de woning is een keurig aangelegde tuin met parkeerruimte voor 2 auto's.

Deze Stadsvilla is een gemeentelijk monument en gelegen direct nabij het hart van het oude vestingstadje, in een prachtige woonomgeving met historisch erfgoed. Het centrum van Steenwijk, heeft een compleet winkelaanbod en alle overige dagelijkse voorzieningen. Een eigen bioscoop, theater "de Meenthe", verschillende restaurants en Intercitystation zijn op loopafstand gelegen. Heerenveen (A32) op ca. 15 autominuten afstand, Zwolle (A32/A28) op ca. 25 minuten gelegen en de randstad (Amsterdam) op ca. 75 minuten.

Steenwijk (Nedersaksisch: Steenwiek) is een stad in de Nederlandse provincie Overijssel met 17.200 inwoners. Tot de gemeente Steenwijkerland behoren tevens de plaatsen Blokzijl, Vollenhove, de dorpen Kuinre en Giethoorn en nog enkele kleinere buurtschappen. Van oorsprong is Steenwijk een oude vestingstad. Steenwijk ligt in de kop van Overijssel op de grens van enkele stuwwallen (de Woldberg en de Havelterberg) en het laagveengebied van Giethoorn, De Wieden en de Weerribben. Door Steenwijk stroomt van oorsprong een kleine rivier, het Steenwijker Diep ligt een kleine jachthaven. Het stadsbeeld wordt bepaald door de Sint Clemenstoren, met zijn hoogte van 87 meter de veertiende hoogste kerktoren van Nederland. De naam houdt verband met de vele zwerfstenen die in de omgeving in de grond zitten. De stad heeft een regionale functie (winkels, scholen, werkgelegenheid) voor een grote regio (Kop van Overijssel, Zuidwest-Drenthe). De stad Steenwijk is gunstig gelegen qua verkeersaders.

Features

Transfer

Status
Sold

Energy

Energy label registration
09-12-2025

Energy consumption in Steenwijk

Power consumption per year

kWh

(Average in Steenwijk)

Gas consumption per year

(Average in Steenwijk)

* Figures are from CBS and are intended as an indication and may vary for this property

Indication of mortgage costs

Own deposit:
Savings / surplus value

Interest:
Lowest 10-year interest rate

Lowest 10-year interest rate

4,14% - ABN AMRO Budget Hypoth... - NHG


4,58% - ABN AMRO Budget Hypoth... - 100%

Lowest 20-year interest rate

4,34% - Tulp Hypotheken Riant... - NHG


4,78% - Vista Hypotheken Hypot... - 100%

Lowest 30-year interest rate

4,38% - Tulp Hypotheken Riant... - NHG


4,79% - Vista Hypotheken Hypot... - 100%


Mortgage:

Gross monthly expenses: € 0 p/m

Net monthly expenses: € 0 p/m

How do we calculate this?

The interest rate is based on the lowest 10-annual fixed rate for one mortgage part. The interest rate listed (4.14% met NHG) was checked on 28-11-2023. This calculation is based on an annuity mortgage that is fully repaid, with monthly payments remaining the same throughout the term. Actual interest and net monthly payments may vary depending on your personal situation and the mortgage lender. Please consult a financial advisor for an accurate calculation and advice. No rights can be derived from this calculation; it serves only as an indication.

Documentation

Cadastral map

Living Environment

BAG extract

WOZ valuation report

View our website

Bid on this property

On the map

Residents in Steenwijk

Total population
10370 inhabitants
Men
49%
Women
51%

Residents in Steenwijk

up to 15 years
13%
15 to 25 years
11%
25 to 35 years
22%
45 to 65 years
27%
65 and older
27%

Households in Steenwijk

Single without children
46%
Multi-person without children
28%
Households without children
74%

Households in Steenwijk

Households with one child
8%
Households with multiple children
19%
Households with children
27%

Homes in Steenwijk

Houses before 1945
23%
Houses between 1945 and 1965
17%
Houses between 1965 and 1975
12%
Houses between 1975 and 1985
11%
Houses between 1985 and 1995
11%

Homes in Steenwijk

Homes between 1995 and 2005
16%
Homes between 2005 and 2015
8%
Homes after 2015
1%
Rental properties
60%
Homes for sale
40%

Other in Steenwijk

Average WOZ value
€ 166.000,-
Persons under 65 with benefits
12%

Other in Steenwijk

Addresses per km²
1272
Urbanity (scale of 1 to 5)
60%
Postcode kaart 8331 Gemeente kaart steenwijkerland

If you have any questions or would like to schedule a viewing, please use the form to the right. You will be contacted shortly thereafter.

Reviews Het Makelaarshuis

Noordersingel 9, Steenwijk

- Sold